PROFIEL

Jan van den Eijnden is een veelzijdig musicus, docent, dirigent en adviseur. Vanuit zijn opleiding als schoolmusicus/docent muziek en hoornist aan het Conservatorium in Tilburg ontwikkelde hij een interessante, veelzijdige carrière waarin muziek-, kunst- en cultuureducatie centraal staan.

Als docent koperen blaasinstrumenten

Met passie, enthousiasme, kennis en veel ervaring geeft hij muziekles en werkt hij graag samen met anderen. Vriendelijk en gedreven inspireert hij waardoor plezier in muziek maken snel bereikt wordt bij cursisten in alle leeftijdscategorieën.

Jan geeft les in de koperen blaasinstrumenten hoorn, trompet, bugel, cornet en bariton/euphonium. Hij stemt de lessen af op het niveau van de leerling, rekening houdend met diens tempo en eigen inbreng bij het leren bespelen van het instrument. Hij gebruikt muziekstukken in diverse stijlen die leuk en uitdagend zijn. Veel pianobegeleidingen kan hij zelf spelen zodat de voorbereiding op een uitvoering, examen of solistenconcours aan muzikale kwaliteit wint.

Als uitvoerend hoornist werkte hij jarenlang mee aan concerten van vele professionele orkesten: belangrijke ervaringen die muzikale verdieping en rijkdom aanbrengen in zijn lessen. 

 

Als dirigent van orkesten en ensembles

Jan leidde jarenlang diverse jeugdorkesten en ensembles. Momenteel dirigeert hij Muziekvereniging Sancta Maria en Ensemble Koperslag. Met een uitstekend oor en oog voor goed samenspel en sfeer brengt hij ieder ensemble en orkest tot klinken in interessante projecten waarin ook vernieuwing wordt opgezocht.

 

Als adviseur cultuur- en kunsteducatie

Gezien zijn brede werkervaring als docent en manager aan muziekscholen, centra voor de kunsten, Fontys Hogeschool voor de Kunsten / AMPA - Academy of Music and Performing Arts - en als specialist cultuureducatie bij het LKCA - het landelijk kennisinstituut cultuureducatie en amateurkunst - is hij een veelgevraagd adviseur bij het vormgeven van muziek- en cultuureducatie en ontwikkeltrajecten in de sector. Daarnaast fungeert hij veelvuldig als juryvoorzitter bij landelijke en internationale muziekconcoursen. Ook werkte hij mee aan de realisatie van tientallen publicaties.

Wilt u het volledige CV van Jan van den Eijnden ontvangen neemt u dan contact met hem op.