Praktische informatie

{{currentTransition | camelCaseToSentence}}

The webservice is unavailable, please try again later.
There are unsaved changes

Een proefles is mogelijk
Een proefles kan een eerste begin zijn en dienen als kennismaking. We kunnen een instrument checken of technische aspecten bespreken. Een proefles duurt 30 minuten waarna je je kunt inschrijven voor een langer traject. 

De lessen

Samen bepalen we het tijdstip, de lesduur en het aantal lessen. Wensen worden besproken. Centraal staat dat je op een ontspannen en plezierige manier je instrument leert bespelen en het is belangrijk dat je graag naar de les komt. In de opbouw van de lessen houd ik rekening met ieders persoonlijke ontwikkeling.

Beginnende leerlingen leren spelenderwijs. We spelen muziek in verschillende stijlen: dat is leuk, afwisselend en stimulerend. Je kunt ook zelf repertoiresuggesties doen. We gebruiken digitale middelen en vaak kan ik zelf begeleiden op de piano.
Gevorderde leerlingen kunnen werken aan de uitbreiding van hun repertoire en technische vaardigheden en muzikaliteit. Omdat de meeste leerlingen ook samenspelen met anderen in een orkest of ensemble, is er aandacht voor samenspel en voor de partijen van het orkest of ensemble. 

Examens en tentamens (leerlingvolgsysteem)
De opleiding is voor jonge leerlingen ingedeeld in vier fasen (A t/m D). De A-fase duurt gemiddels 2,5 à 3 jaar, de overige fasen ca. 2 jaar. De fasen worden afgesloten met een diploma. Voor volwassen leerlingen zijn tentamens/examens facultatief en naar wens. 


Via een leerlingenvolgsysteem houden we zicht op de vorderingen van leerlingen. In principe geven jeugdige leerlingen elk jaar een 'presentatie' (de 'tussenstand') en iedere twee à drie jaar een examen. Een examen bestaat uit twee delen: theorie & gehoorscholing en het speelexamen. Voor theorie- en gehoorscholing kunnen aparte lessen worden gevolgd bij de docentencollectieven of muziekvereniging: dit is per leslocatie anders geregeld. Hierover kan ik nadere info verstrekken. De kosten voor theorielessen en examen zijn niet inbegrepen bij de reguliere muzieklessen.

Studiejaar en vakanties
De lessen starten in de week van 12 sept. 2022 en omvat (ca.) 35 lesweken t/m de week van 10 juli 2023, incl. presentatie/tentamen of examen. Tussentijds starten met lessen is mogelijk.

Voor het cursusjaar 2022-2023 gelden, naast de nationale feestdagen, de volgende vakanties:

Herfstvakantie ma. 24 okt. 2022 t/m zo. 30 okt. 2022
Kerstvakantie vr. 24 dec. 2022 t/m zo. 8 jan. 2023
Voorjaars/Krokusvakantie ma. 20 febr. 2023 t/m zo. 26 febr. 2023
Paasvakantie vr. 7 april 2023 t/m ma. 10 april 2023
Meivakantie ma. 24 april 2023 t/m zo. 7 mei 2023
Hemelvaartsweekend do. 18 mei 2023 t/m zo. 21 mei 2023
Tweede Pinksterdag ma. 29 mei 2023
Zomervakantie ma. 17 juli 2023 t/m zo. 3 sept. 2023

Leslocaties

Tilburg Fontys Hogeschool voor de Kunsten/Conservatorium Bisschop Zwijsenplein 1, Tilburg
Hilvarenbeek Cultureel Centrum Elckerlyc Achter 't Raadhuis 2, Hilvarenbeek
Tilburg Factorium Cultuurmakers Koningsplein 11A, 5038 WG Tilburg