Hoorn

De hoorn is een koperen blaasinstrument. Hij bestaat uit een lange buis die helemaal opgerold is en dat is maar goed ook, want helemaal uitgerold is hij ca. 3 meter lang!
De hoorn wordt bespeeld in allerlei orkesten zoals symfonie-, harmonie- en fanfareorkesten. Maar ook in kleinere kamermuziekensembles is vaak een hoorn te vinden. Daarnaast is er veel solorepertoire voor de hoorn.
Veel componisten hebben zich laten inspireren door de mooie, warme klank van de hoorn. De klankkleur mogelijkheden van de hoorn zijn erg divers. Hij klinkt prachtig samen met strijkinstrumenten, maar ook heel mooi met houten blaasinstrumenten en andere koperen blaasinstrumenten. De componist Robert Schumann noemde de hoorn dan ook niet voor niets ‘de ziel van het orkest’!

Images Images Images Images Images Images

Voor wie
De hoornles is zowel voor beginnende als gevorderde leerlingen. Iedereen is welkom om de hoorn te leren bespelen, weer op te pakken of zich verder te ontwikkelen. Ook leerlingen die van een ander instrument willen overstappen zijn welkom.

Je kunt al op jonge leeftijd beginnen met hoorn spelen, er zijn zelfs speciale kinderhoorns op de markt. Indien beschikbaar is er voor leerlingen die bij mij les hebben de mogelijkheid om een kinderhoorn te huren. Wel is het aan te raden pas te beginnen met hoornles, nadat de voortanden gewisseld zijn. Ook op latere leeftijd kun je nog prima beginnen met het leren bespelen van de hoorn.