Cursus Muziekbeluisteren

‘Waar moet ik beginnen als ik klassieke muziek wil ontdekken?’

‘Hoe leer ik beter luisteren en hoe kom ik meer te weten over klassieke muziek?’

Organiseer dan samen met Jan een cursus ‘klassieke muziek beluisteren’! De vorm of setting waarin kan gezamenlijk worden overeengekomen. Een model kan zijn: een cursus in groepsverband die enkele weken beslaat en waarin per week een sessie van bijv. 2 uur plaatsheeft.

Jan werkt met moderne apparatuur (zoals Spotify en Bluetooth-speakers), werkt bij voorkeur met een Powerpoint-presentatie en illustreert bepaalde muziek aan de piano.

 

 

Jan voltooide aan het Conservatorium (o.a.) de studie Schoolmuziek (Muziekeducatie) en Hoorn (Docerend/Uitvoerend Musicus) en speelde jarenlang als hoornist in symfonieorkesten. Daarnaast dirigeert hij, speelt hij piano, is hij jurylid en fervent concert- en operabezoeker: door deze brede ervaring is hij bij uitstek geschikt om met u dieper op klassieke muziek in te gaan en u daarin van alles te laten ontdekken. Niet alleen over composities, componisten, muzikale stijlperiodes en interpretaties, ook over het spelen in een orkest, de soorten orkesten, de praktijk van de orkestmusicus en hoe dirigenten werken met orkesten.

De cursussen richt zich op mensen die meer willen halen uit het luisteren naar klassieke muziek. Of u nu een beginneling in de klassieke muziek of een echte liefhebber bent: via de cursussen van Jan leert u optimaal naar muziek te luisteren!

Klik hier als u meer informatie wilt of een vraag wilt stellen.